Вторник, 30 Октомври 2018 09:22

  България вече е водеща в Европа по машинно прибиране на малини

  Водещите в това направление досега Полша и Сърбия са вече на втори план.

  За всичко това бе постигнато само за година и половина с помощта на фирма РИО Агро, която в началото на 2017 продаде първият внесен от нея малино комбайн. Към днешна дата в България работят над 12 машини от различни модели на ЛИТАУ и КОРВАН доставени от фирма РИО АГРО.

  Основните предимства на машинното бране вече са възприети без резерви от собствениците на комбайните и безспорно доказват правилният им избор и ориентация към комбайните.

  Към момента са проведени производствени експерименти на големи площи със абсолютно всички сортове малини отглеждани в България за да се опровергаят различните слухове или песимистични твърдения.

  - "Ама той комбайна добре бере Микер, но не може да бере Херетич" - това вече е доказано, че не е така!

  - "Ама той комбайна добре бере Херетич, но не може да бере Люлин"... и този мит вече е разобличен!

  - "Ама те комбайните са втора употреба и ако стане нещо какво правим?"

  Фирма РИО АГРО има изключително развита сервизна ситема която в рамките на 5-6 часа може да достави резервни части и технически екип до всяка една точка на България и да отстрани възникналите проблеми.

  За сравнение за някой нови Малинокомбайни от други фирми само за смяна на масло се чака по 1-2 седмици. Така, че без развита сервизна система и качествено обслужване понякога може да се сдобиете с нов, модерен и лъскав "ПАМЕТНИК" точно в разгара на сезона.

  По време на Световната конференция на малинопроизводителите фирма РИО АГРО бе официален Платинен спонсор на мероприятието, а собствениците обещаха, че ще правят специален подарък във вид на ваучер с цена 1000 USD на всеки малинопроизводител член на Асоциацията който си закупи малинокомбайн до края на годината. Остават още само два месеца.

  Също така бяха направени редица калкулации, за да се докаже на практика, че "СКЪПИТЕ" комбайни берат малините на цена между 28 и 35 стотинки за килограм при включени амортизационни разходи за изплащане на комбайна за 3 години. Всички тези калкулации и изчисления направени само и единствено на реални полета в България ще бъдат показани на предстоящ семинар в с. Чифлик, който ще се проведе най-вероятно към края на месец октомври.

  На семинара ще бъдат показани и специални таблици които могат да симулират различни варианти на отглеждане и получаване на добиви при различни цени за да могат Малинопроизводителите една година предварително да се ориентират, да влагат ли средства за малини за новия сезон или просто да ги разорат.

  Моля ако има въпроси отправяйте ги към фирма РИО АГРО или към БАМ за да можем най-точно и коректно да ви отговорим.

  Прочетена 3427 пъти
  © 2017-2024 Сдружение "Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните". Всички права запазени.