Понеделник, 12 Септември 2016 20:43

  Второ национално изложение на малинопроизводителите и ежегоден фестивал на малината - Лозница 2016

  От 9 до 11 септември 2016 г. с голям международен интерес премина второто Национално Изложение на Малинопроизводителите в гр Лозница в едно с Ежегодния Фестивал на Малината.

  На изложението бяха представили своите продукти, машини,препарати, техника и инструменти свързани с производството на малини и ягодоплодни над 15 фирми от България.

  В същото време бе проявен и засилен международен интерес с представяне на фирми от Швейцария, Холандия, Италия, Германия, Русия, Израел, Сърбия и други, а гвоздея и атракция на Фестивала на Малината бе 7-члена делегация от Китай която взе участие и в Фестивала с изпълнения на няколко китайски народни песни свързани с малината.

  Изложението бе открито от зам Министър Костов, с кратко приветствие към Малинопроизводителите и изложителите.

  Програмата на изложението бе наситена с голям брой щандове на производители на ягодоплодни а също така и на фирми, бяха посетени част от експерименталните полета на гр Лозница. Г-н Аихан Хашимов кмет на гр Лозница даде крати разяснение относно постиженията в областа на малинопроизводството и експерименталните полета в региона.

  На втория ден от изложението имаше мултимедиини презентации на фирми за торове препарати, малинокомбайни и друга техника.

  Фестивала на малината бе посетен от няколко стотин души малинопроизводители от регионите на Лозница, Попово, Миланово, Търговище, Пловдив, Стара Загора, Казанлък, Добрич,Балчик, Летница, Самоков, Ловеч, Троян, Дълбок дол, Рибарица и други малинарски региони на страната.

  Прочетена 1495 пъти
  © 2017-2024 Сдружение "Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните". Всички права запазени.