Петък, 25 Ноември 2022 22:16

  Български малини и ягодоплодни покориха изложение в Германия

  Български ягоди, малини, къпини и боровинки представят родни изложители на международното изложение за аспержи и ягодоплодни в германския град Карлсруе. Събитието се провежда на 23 и 24 ноември.

  От българска страна участие вземат Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните (БАМ-Я), заедно с производители от Българска асоциация на производителите на оранжерийна продукция, Добруджанския овощарски съюз и Съюза на дунавските овощари.

  На изложението се представят още вино от малини, боровинки, ягоди и къпини, както и ин витро посадъчен материал на български сортове, разработен от Института по овощарство в Пловдив.

  По време на изложението се представят нови технологии и решения за справянето с климатичните промени, напояването, работната ръка, по-високите разходи и системи за оптимизация на производството на ягодоплодни и аспержи.

  “Новите продукти на пазара на селскостопанска техника ясно показват, че компаниите знаят какво е важно в индустрията: намаляване на разходите, опростяване на работата и директен маркетинг”, коментираха организаторите на изложението по време на откриването на форума.

  В първия ден от изложението, 23 ноември, бяха раздадени награди за иновации на фирми, представящи визия и нов поглед в сектора за улеснение на различни процеси.

   

  Източник: https://agri.bg/novini/blgarski-malini-i-yagodoplodni-pokorikha-izlozhenie-v-germaniya

  Прочетена 957 пъти
  © 2017-2024 Сдружение "Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните". Всички права запазени.