Четвъртък, 12 Април 2018 00:14

  Комбайн за бране на малини и рози ще бъде представен на Международното изложение на 7 май 2018

  Източник: Fermer.bg, aвтор: Христина Василева

  Иновационен кобайн за бране на малини и рози ще бъде представен за първи път по време на Международното изложение на малинопроизводителите и ягодоплодните 2018 на 7 май 2018 г. във Велико Търново.

  Надредовият комбайн работи, като разтърсва малиновите храстите така, че само зрелият плод пада и се улавя в множество подложни плоскости и транспортна линия, която транспортира плодовете направо в касетки, като преди това са били почистени от мощни въздушни вентилатори. Този модел е показал най-висок добив при най-ниски експлоатационни разходи както при малини и ягодоплодни, така и при рози.

  Споделянето на опит и нови технологии са едни от ключовите цели на събитието. В рамките на международното изложение, което ще се проведе от 6 до 8 май, ще бъдат представени още интересни разработки, сред тях – технологии за прилагането на студена плазма, кати йона и ани йона вода; ревитализирана вода за борба с болести и неприятели по ягодоплодните; технологии за превенция на норо вирусите, хепатит А, салмонела.

  „Много е важно бенефициентите по мярка 4.2 да си сверят часовниците със световните тенденции, за да не се окаже, че отново сме изостанали с иновации. Международното изложение, заедно с конференцията ще представят най-новите разработки в бранша. Към момента имаме регистрирани участници от 18 страни“, коментираха от Българската асоциация на малинопроизводители и ягодоплодните (БАМ-Я).

  На форума ще бъде показана и новата разработка за борба с многогодишни плевели вътре в реда – Агро снайпер, както и други иновативни технологии за отглеждане, растителна защита, торене, прибиране, сортиране, замразяване и съхранение на ягодоплодни.

   

  източник и снимка: Фермер.БГ

  Прочетена 1640 пъти
  © 2017-2024 Сдружение "Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните". Всички права запазени.