Петък, 28 Юли 2017 21:08

  Лозница 2017 - Поздравителен адрес от Министерство на земеделието, храните и горите


  РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО, ХРАНИТЕ И ГОРИТЕ

   

   

  Уважаеми малинопроизводители,

  Уважаеми г-н Петков,

  Уважаеми гости,

   

  Приемете моите искрени поздравления по случай провеждането на Националното изложение на малинопроизводителите и ягодоплодните, както и ежегодния фестивал на малината.

  Област Разград се слави с добре развитото си земеделско производство. Наличните поземлени ресурси, плодородието на почвите, традициите, богатия дългогодишен опит и трудолюбие на хората са фактори с голямо значение за развитието на земеделието. Оценявам, че всички Вие, които се грижите на нашата трапеза да има неповторимите със своя аромат и вкус качествени български малини, ягоди, къпини, боровинки и други плодове, постигате това с много труд и амбиции, защото всеки ден сте изправени пред предизвикателствата на променящите се климатични условия от една страна и конкуренция и глобализация на пазарите от друга. Вашите успехи, постигнати с много труд са доказателство, че когато се работи с ясна визия за развитие, силна мотивация и увереност в своите сили и възможности признанието идва заслужено.

  Овощарството е един от приоритетните сектори в аграрния отрасъл на страната, поради което неговото настояще и бъдещо развитие има съществено значение за развитието на земеделието.

  Надяваме се през новия програмен период да Ви улесним при кандидатстването по отделните мерки и програми, като очакваме по-голяма активност от Ваша страна и по-пълно усвояване на осигурения финансов ресурс. По отношение политиката на държавно подпомагане мога да Ви уверя, че тя е съобразена както с нуждите на сектора, така и с възможностите на държавния бюджет. Споделям с Вас увереността си, че Министерството на земеделието, храните и горите провежда последователна политика, насочена към защита на интересите на земеделските стопани, за подкрепа и засилване на пазарната ориентация и повишаване на конкурентоспособността на българското овощарство.

   

  ЗАМ.- МИНИСТЪР:

  Д-Р ЦВЕТАН ДИМИТРОВ (подпис)

   

  Прочетена 2215 пъти
  © 2017-2024 Сдружение "Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните". Всички права запазени.